REGION

Objesila se jer su je prevarili za posao!

Diplomirani tehnolog iz Leskovca u Srbiji

(Am.K.)

15.11.2016

Vesna Mladenović (57) iz Leskovca diplomirani tehnolog koja je prije nekoliko godina ostala bez posla, objesila se kasno sinoć u potkrovlju porodične kuće u tom gradu, piše Alo.rs.

Njen muž sumnja da se na ovaj dramatičan potez odlučila jer je nedavno bila žrtva prevare.

Vesnin suprug Mile Mladenović kazao je novinarima  da je ona godinama tražila posao. Čistila je po kućama da bi zaradila koji dinar i sve vrijeme se, kao intelektualka sa visokom školom, zbog takvih poslova osjećala odbačenom od društva.

- Željela je da dođe do bilo kakvog posla pa je preko posrednika krenula na put ka Mađarskoj, iako sam je upozoravao da je riječ o prevari – ispričao je novinarima suprug Vesne Mladenović.

Prema njegovim riječima, Vesna je odlučila da ode u Mađarsku da radi tako što je preko lokalnog leskovačkog radija čula poziv zainteresovanima da se prijave za posao u Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj, koje je organizovala jedna firma iz Kruševca.

- Vesna se javila na konkurs i ubrzo je uslijedio poziv: Spremi se za put. Posrednik je došao na našu kapiju i uzeo predujam 50 eura, a kasnije u Beogradu je morala da da još 100 eura. Trećeg novembra su ušli u Mađarsku i isti dan se i vratili kući - priča Mile.

- Kada su stigli u Mađarsku nije bilo nikakvog smeštaja za njih niti su oni tamo u Mađarskoj znali da oni treba da dođu. Ni u fabrici gde je trebalo da počnu da rade nisu čuli za njih i tada su shvatili da je sve prevara. Mnogi nisu čak imali novca da se vrate. Vesna je ponijela sa sobom još 150 eura da ima i došla je kući četvrtog novembra - priča Vesnin suprug.

On dodaje da je Vesna u noći prije nego što se objesila, primila poziv od gazde firme iz Kurševca u kojem joj je prijećeno sa mnogo ružnih riječi.

- Ja sam razgovarao sa vlasnikom, bilo je mnogo ružnih riječi. Nakon toga sam otišao u policiju da prijavim razgovor. Međutim kad sam se vratio kući, sva svijetla su bila popaljena u dvorištu i u kući a Vesnu sam zatekao na tavanu obješenu - priča Mile.

Vesna je prije nego što se ubila ostavila oproštajno pismo u kojem je tvrdila da više ne može da izdrži to što joj se dešava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.