REGION

Alarmantno na hrvatsko-srpskoj granici: Helikopteri, pucnjava u selu, migranti po dvorištima...

Istočna Posavina

Redakcija

25.11.2016

Stanovnici istočnog dijela Posavine, smještene na tromeđi Hrvatske, BiH i Srbije, kažu kako ilegalni migranti već danima šeću spačvanskim šumama te sve češće ulaze u njihova sela, piše Glas Slavonije.

Kako navode mještani, veću grupu vidjeli su prije nekoliko dana u središtu Vrbanje. Tada su ih policajci potrpali u ‘marice’ i odvezli u smjeru Otoka.

- Svako malo vidimo da policija dovede nekoliko migranata. Potkraj prošle sedmice bila je veća skupina, njih 15-ak, uglavnom ogrnuti dekama posjedali su na stazu uz kuće u blizini policijske postaje i onda su ih odveli - ispričao je jedan mještanin.

Stanovnici Račvanca kažu kako je sve to krenulo još potkraj augusta i početkom septembra, kada su zapazili helikopter koji je počeo nadlijetati granično područje sa Srbijom. Počeli su se zaključavati u kuće te su na stalnom oprezu.

- Nije ugodno. Mi smo tu na granici i sama spoznaja da vam nepoznati ljudi, stranci, možda šeću po dvorištu, u nama budi strah - rekli su mještani.

Mještanin Đurića kaže da su policijska vozila stalno na šumskim cestama.

- Nedavno su i kod nas u Đurićima uhvatili nekoliko migranata, spavali su u jednom dvorištu. Prije 15-ak dana se i pucalo na ulazu u selo. Migranti su, kako doznajemo, iz Srbije u Hrvatsku ušli preko Save iz Brezova polja i policija ih je lovila na tabli između Račinovaca i Đurića. Psi su cijelu noć lajali. I neku me večer probudio lavež. Izašao sam ne paleći svjetlo, još sam malo napucikao pse, kad netko iz mraka viče: “Ne startaj ih, mi smo policija.” Rekao sam im: “Dečki, oprostite, ali oko mene je deset praznih kuća i ja se moram paziti - ispričao je jedan od mještana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.