REGION

Velimirović otrkio koji političari su umješani u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori

Crnogorski mediji objavili video

Redakcija

6.12.2016

Svjedočenje Mirka Velimirovića izazvalo je jučer veliku pažnju javnosti u Crnoj Gori ali i regiji. Naime, Velimirović je priznao da je učestvovao u planiranju državnog udara u Crnoj Gori na dan izbora. Crnogorski portal analitika.me prenio je njegovu izjavu koju je dao sudu u Podgovorici o umješanosti opozicijone stranke DF u pokušaj državnog udara.

“Aleksandar Sinđelić mi je rekao da postoje mnogo jaki ljudi iz Crne Gore i sa strane koji stoje iza svega. Insistirao sam da mi bliže kaže o kome se radi, a on mi je malo nervozno odgovorio da se radi o političarima iz DF-a”, naveo je u svjedočenju  Velimirović.

Viši sud prihvatio je jučer sporazum koji je Mirko Velimirović sklopio sa Specijalnim tužilaštvom, u kojem je priznao da je bio član kriminalne organizacije koja je planirala izazivanje haosa u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.

Velimirović je dogovorio sa Specijalnim tužilaštvom sa kojim je potpisao Sporazum o priznanju krivice, da dobije godinu dana uslovne kazne ili, ukoliko u tom periodu učini neko krivično djelo, odleži šest mjeseci u zatvoru.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.