REGION

Crna Gora: Opozicija ne želi povratak u parlament

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA odlučan

Onasa

14.12.2016

Potpredsjednik crnogorskog Građanskog pokreta URA Dritan Abazović odbacio je pozive međunarodne zajednice i premijera Duška Markovića da se opozicija vrati u parlament i da na taj način da legitimitet vladi koja je, kako istakao, izabrana u neligitimnoj Skupštini.

Komentarišući izjavu ministra inostranih poslova Srđana Darmanovića da poziv premijera opoziciji koja podržava EU i NATO da uđe u vladu i dalje važi, Abazović je rekao da nema povratka u parlament niti bilo kakvog dijaloga, ili traženja modela zajedničke saradnje, dok se ne udovolji zahtjevima opozicije.

- Dok se ne raspišu ponovljeni parlamentarni izbori, jer su ovi 16. oktobra pokradeni, i dok se ne riješi "državni udar", povratka u institucije nema. Znamo da takva situacija nervira Vladu Crne Gore, ali nismo opterećeni time i nadam se da opoziciono jedinstvo neće biti bilo čime narušeno - istakao je Abazović za Dan.

On je upitao Darmanovića da li zna neku članicu NATO u kojoj se paralelno održavaju slobodni izbori i sprovodi državni udar i da li zna neku članicu NATO u kojoj se nesmetano kupuju glasovi i zloupotrebljavaju javni resursi, a onda se vlast proglašava legitimnom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.