REGION

U Požarevcu brat silovao sestru

Maloljetna sestra silovatelja rodila dijete

Redakcija

30.12.2016

Protiv Arjetona Krasnića (30) iz Kostolca viši sud u Požarevcu podigao je optužnicu jer je u najmanje dva navrata silovao rođenu sestru L. K. (13), pri čemu je zatrudnela, pišu srbijanski mediji.

Za ovaj zločin prijeti mu 15 godina robije.

Kako je navedeno u optužnici, on je u odsustvu roditelja tokom novembra prošle godine silovao sestru u maloj porodičnoj kući. Djevojčica se porodila 23. avgusta i rodila dječaka. Analiza DNK je nedvosmisleno pokazala da je Arjeton otac, pa je on u oktobru uhapšen i do danas se nalazi u pritvoru.

Iz nalaza vještaka psihijatra i psihologa utvrđeno je da je Arjeton slabih intelektualnih potencijala i nepismen. Takođe, utvrđeno je i da kod okrivljenog postoji "duševna zaostalost lakog stepena i otežani uslovi socio-emocionalnog razvoja , pa su sposobnosti okrivljenog za shvatanje djela bile umanjene, ali ne bitno".

Roditelji Kadri Krasnić i Zurafeta Idriza živjeli su na Kosovu i Metohiji, a 1999. godine su došli u Kosotolac. Kada su roditelji primjetili da djevojčici raste stomak, to su prijavili policiji. Nakon ćerkinog porođaja, saznali su da je njihov sin otac djeteta 10. oktobra ove godine kada je i uhapšen.

Djevojčica je ispričala policiji šta joj se desilo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.