REGION

Evo kako je Šešelj izvrijeđao Serga Brammertza

Lider Srpske radikalne stranke ponovo šokirao javnost

Redakcija

4.1.2017

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je šokirao javnost! Ovoga puta nadmašio sam sebe kada je u pitanju obraćanje činovnicima Haškog tribunala. Imao je posebnu inspiraciju, a na meti mu se našao glavni tužilac tog suda Serge Brammertz.

Šešelj je pismom koje je poslao Brammertzu prevazišao sam sebe, a kvalifikacije poput "je***a koza", "svinjske glave", "magareće gu****" i "nekrštene voline" samo su deo salvi uvreda koje iznio na račun Brammerrza.

Iako je i ranije bez pardona psovao glavnog haškog tužioca, poručujući mu "da može da mu popuši ku***", radikal je prevazišao samog sebe porukom - „Poljubiš me u dupe, svinjski brabonjče i magareća guzice!“

Šešeljev pravni tim je, naime, Brammertzu poslao odgovor na žalbu, u kojem na 100 strana obrazlažu zašto nije utemeljen zahtjev da se ponovi suđenje ili da se lider SRS proglasi krivim i osudi na kaznu zatvora.

brammertz

Šešelj je pismom koje je poslao Brammertzu prevazišao sam sebe

Šešeljev tim, koji, između ostalog, čine Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Nemanja Šarović i Milan Terzić, poslao je u Hag podnesak, ali je i lider radikala, nezadovoljan „kulturnim“ načinom komunikacije, riješio da sve dodatno zakomplikuje sočnim psovkama. 

Radikalista je inspiracija imao u čuvenom odgovoru kozaka iz Zaporožja turskom sultanu, koji je napisan u 17. stoljeću.

- Tebi, turska satano, brate i druže crnog đavola, sekretaru Lucifera samog, pozdrav. Kojeg si ti đavola vitez, mamu ti tvoju? Tvoje armije se ne bojimo uopšte, na zemlji i na moru u našim čajkama borićemo se protiv vas sotona do posljednjeg. Ti nekrstu, zvijeri Vavilona, skrnavitelju svetog Jerusalima, je**ču koza iz Aleksandrije, svinjska glavo Egipta (Donjeg i Gornjeg), jermenska svinjo i tatarski jarče, konjokradice iz Kanajameta, zlikovče iz Anadolije, unuče đavola lično, budalo, ti svinjski brabonjče, magareća guzice i klovne iz Hada, mesarsko pseto, nekrštena volino, neka đavo nosi tebe i sve Turke. To je sve što mi kozaci imamo da kažemo, gadan si i svojoj majci, a kud hrišćanima da vladaš. Datum ne znamo, jer kalendar nemamo, mjesec je na nebu, godina u knjizi, nama je isti dan ovdje ko i tebi tamo. Ti i tvoji Turci nas možete poljubiti u dupe.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.