REGION

Predsjednik Srbije nije otišao nigdje: Kosovo zabranilo posjetu Nikolića!

Odbijen zahtjev

(M.M.)

5.1.2017

Ministarstvo vanjskih poslova Kosova, koje je nadležno za izdavanje dozvola za posjetu inostranih zvaničnika, saopćilo je da je zahtjev Tomislava Nikolića odbijen, jer nije dostavljen onako kako je predviđeno sporazumom o međusobnim posjetama visokih zvaničnika.

- Vlada Kosova smatra da su posljednje ponašanje Srbije i izjave koje se svakodnevno daju protivne duhu međudržavne saradnje i dostignuća dijaloga, kako bi se izgradili zdravi mostovi saradnje dvije države i naroda - navodi se u saopćenju kosovskog ministarstva vanjskih poslova. 

Kosovsko ministarstvo je navelo su posljednje izjave iz Srbije protivne interesima Srba koji žive na Kosovu i koji su odlučni da tu žive. 

Vlada Kosova je odbila zahtjev predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da povodom pravoslavnog Božića posjeti Kosovo, javila je prištinska telelvizija KTV. 

Prethodno je bilo najavljeno da će Nikolić zajedno s direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem sutra, na Badnje veče, posetiti Štrpce. 

Beogradski mediji su prenijeli da je Nikolić otkazao posjetu Kosovu zbog “nekorektnosti vlasti u Prištini” koja je na administrativnom prelazu više sati maltretirala predsjednikove najbliže saradnike, javlja B92. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.