Obustavljen saobraćaj kod Niša, 22 povrijeđenih u sudaru

Lančani sudar 30 automobila

(Mi. K.)

Saobraćaj na autoputu Beograd-Niš, kod petlje Trupale u Nišu, obustavljen je u oba smjera zbog loših vremenskih uslova, a dio saobraćaja se preusmjerava starim putem preko Aleksinca.

Saobraćaj je obustavljen i na putu Niš-Jug na izlazu iz Niša gdje je došlo do lančanog sudara 35 vozila u kojem su povrijeđene 22 osobe, od kojih šestoro djece.

Kako pišu srbijanski mediji, puše olujni vjetar koji raznosi snijeg i dodatno otežava situaciju. Kolone su duge nekoliko kilometara, a neki čekaju već šest sati. U koloni su i dva čistača za snijeg, ali nisu uspjeli očistiti put.

- Radnici iz tih kamiona su nam rekli da ne očekujemo u skorije vrijeme da prođemo, jer su nanosi snijega veliki. Bez pomoći dodatnih ekipa morat ćemo još dugo čekati, a bojim se da možda svi u koloni nemaju dovoljno goriva, hrane, vode... - rekao je Nišlija Nikola Milenković koji je zarobljen u koloni od pet sati jutros.

U oba pravca je zaustavljen saobraćaj, na mjesto su odmah upućene patrole saobraćajne policije, ekipe JP "Putevi Srbije" i Sektora za vanredne situacije, kako bi obišli sve ljude u koloni.

Snijeg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je objavila agencija Beta, ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne zbog vjetra jer se pojedini smetovi formiraju pola sata nakon čišćenja. Visina snijega iznosi 16 centimetara.

U jutarnjim satima dogodio se i lančani sudar u kojem je učestvovalo 35 vozila.

Kako navodi Radio-televizija Republike Srbije, povrijeđeno je više od 20 osoba koje su srećom zadobile lakše tjelesne povrede. Kako je saopćeno iz MUP-a, sudar se dogodio zbog toga što vozači nisu koristili adekvatnu zimsku opremu.

 

NA VRH

Podijeli članak na