REGION

U Splitu najniža temperatura u posljednjih više od pola vijeka

Izmjereno minus 7 stepeni

Fena

7.1.2017

U Splitu je u subotu ujutro izmjereno minus 7 stepeni, što je najniža temperatura u tom gradu u posljednjih više od pola vijeka.

Posljednji put u Splitu je bilo hladnije 23. januara 1963. godine, kada je zabilježena temperatura od minus 9 stepeni.

Iz splitskog Centra 112 kazali su kako su jutros imali više desetaka poziva kojima su ih građani iz Splita, Solina i Kaštela izvijestili da im se zbog niskih temperatura smrznula voda u vodovodnim cijevima.

Zbog bure su i dalje u prekidu katamaranske linije iz Splita prema srednjodalmatinskim otocima, a u prekidu su i trajektne linije Split-Šolta, Makarska-Split i Drvenik-Sućuraj (Hvar).

Na poziv Medicinskog centra u Jelsi na Hvaru, u noći s petka na subotu organizirana je vanredna plovidba trajekta "Petar Hektorović", kojim je s tog ostrva prevezen pacijent u splitsku bolnicu, rekao je koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

- Trajekt "Petar Hektorović" je prevozeći pacijenta isplovio iz luke Stari Grad na Hvaru u 22:50 sati, a uplovio je u splitsku gradsku luku nešto prije jedan sat iza ponoći. Nakon što je pacijent iskrcan i odvezen u splitsku bolnicu, trajekt se vratio i uplovio u luku Stari Grad na Hvaru oko 3:30 sati - kazao je Mrvica.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.