REGION

Drama u Dalmaciji: Otok Brač u potpunosti odsječen od civilizacije!

Jaka bura nosi sve pred sobom

Redakcija

18.1.2017

Zbog jake bure u srijedu cijeli dan ne plove trajekti i katamarani prema Braču, a taj otok je u potpunosti odsječen od kopna nakon što je posljedni trajekt iz Splita isplovio prema Supetru u utorak rano navečer, rekao je kordinator Jadrolinije za splitsko plovno područje Ante Mrvice.

- Jak vjetar na moru između kopna i Brača puše duže od 20 sati, što je neuobičajeno - rekao je za Hinu Mrvica i dodao kako vjetar dugo puše tako velikom snagom te prisiljava da se zaustavi plovidba trajekata i katamarana prema tom otoku.

Iz splitske gradske luke u utorak u 18,30 sati isplovio je zadnji trajekt prema Supetru, nakon čega je zapuhao jak vjetar, rekao je Mrvica u srijedu kasno poslijepodne.

jak vjetar nosi sve pred sobom i u drugim krajevima, a u blizini Zadra na Paškom mostu zabilježen je snimak na kojem se vidi da situacija nije nimalo bezazlena.

U splitskoj gradskoj luci, osim mnogih putnika, na čekanju je i više kamiona s prehrambenim namirnicama i potrepštinama za Bračane. Mrvica je napomenuo kako niske temperature ne bi trebale loše utjecati na hranu te da bi se zbog dugog čekanja neki dobavljači mogli vratiti i ne dostaviti robu na Brač.

U srijedu je iz Sumartina na Braču isplovio trajekt prema Makarskoj, ali ga je ispred gradske luke u Makarskoj jaka bura omela u pristajanju te se vratio u Sumartin, rekao je Mrvica.

Dodao je kako su u prekidu i sve katamaranske veze iz Splita prema srednjodalmatinskim otocima,  a da prema drugim otocima trajekti plove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.