REGION

Vučić poručio Nikoliću: Ne zanimaš me više!

Drama u političkom vrhu Srbije

(F. V.)

16.2.2017

Komunikacija između premijera Aleksandra Vučića i predsjednika Tomislava Nikolića pukla je od sinoć, kada je neslužbeno objavljeno da će se Nikolić kandidirati za predsjednika Srbije protiv Vučića, prenose srbijanski mediji.

Kako saznaje "Blic", poslije susreta na jučerašnjem prijemu povodom proslave Dana državnosti Vučić i Nikolić više nisu komunicirali, osim kurtoazno.

Nikolićeva odluka da se ipak kandiduje je šokirala sve u Vladi Srbije, uključujući i premijera. Slično je portalu Avaz.ba potvrđeno iz beogradskih političkih krugova.

Iako je bilo naznaka da se neće predati bez borbe, Nikolić nije nagovještavao da je raspoložen za otvoreni rat protiv Vučića.

Sada se kontakt "političkog oca i sina" svodi na pismo koje je Nikolić prije dva dana uputio Vučiću, a u kojem je naveo šta sve traži od predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) da bi se povukao iz izborne trke.

- Nikolić je tražio sve ono što je svojevremeno, kako on to tumači, prepustio Vučiću. Mjesto premijera i stranku - kazao je "Blicu" sagovornik koji je imao uvid u pismo.

Prema tvrdnjama izvora pomenutog lista iz Vlade, "Vučić nema namjeru da pozove Nikolića", a kako su nam se povjerili u njegovom okruženju "i ne očekuje Nikolićev poziv", jer ga "više ne zanima".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.