REGION

Grabar-Kitarović je pričala o svom susretu s potpredsjednikom SAD-a, a onda su je osramotili i to u osam sekundi

Na marginama Minhenske konferencije

Redakcija

20.2.2017

Predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, tokom boravka u Minhenu se, prema vlastitim riječima, susrela i s američkim potpredsjednikom, Mikeom Penceom. 

Grabar-Kitarović se potom tim susretom pohvalila i na Twitteru.

“Srela sam američkog potpredsjednika Pencea. Drago mi je da dijelimo entuzijazam oko rada za dobrobit naših zemalja i snažne veze između Hrvatske i SAD-a”, objavila je predsjednica Hrvatske.

Kasnije je i novinarima ispričala o čemu su ona i Pence razgovarali.

“Gospodin Pence i ja sastali smo se kratko, izmijenili nekoliko rečenica, ali vrlo srdačnih i konstruktivnih rečenica. Dogovorili smo se o daljnjoj saradnji. On danas ima niz sastanaka u području koja sada trebaju veću pažnju, od Afganistana, preko baltičkih država, Ukrajine i slično. Svakako ćemo nastaviti razgovore. Već sam danas razgovarala s nizom drugih američkih zvaničnika, a sutra ću nastaviti s kongresmenima, odnosno senatorima, McCainom i drugima”, kazala je predsjednica Hrvatske.

Međutim, kamere su u Minhenu zabilježile susret Grabar-Kitarović i Pencea, koji je trajao čitavih osam sekundi, pa je zaista malo vjerovatno kako je Kolinda sa američkim potpredsjednikom dogovorila "saradnju". 


 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.