REGION

Crna Gora: Mandić i Knežević negirali krivicu

Funkcioneri prosrpskog opozicionog Demokratskog fronta

Redakcija

20.2.2017

Funkcioneri prosprskog opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, negirali su danas optužbe da su dio organizirane kriminalne grupe koja je na dan parlamentarnih izbora, 16. oktobra prošle godine pripremala teroristički napad u Crnoj Gori.

Mandić je u Podgorici rekao da je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića upozorio da se nalazi na, kako je kazao, veoma klizavom terenu kada je ušao u proces dokazivanja i vezivanja lažnog državnog udara za DF, prenosi RTCG.

Mandić je saopćio da želi što prije da se završi cijeli slučaj i da niko iz DF-a nema nikakve veze s njim.

Krivicu je na saslušanju negirao i Knežević. On je kazao novinarima nakon da jednog od osumnjičenih Ananija Nikića zna cijela opozicija, ali kao prevodioca, nikako drugačije.

Mandić i Knežević se terete da su dio plana da se na dan održavanja parlamentarnih izbora 16. oktobra, nasilno smijeni vlast, da se izvrši napad na državne institucije, upad u Skupštinu i hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Dvojici čelnika DF-a je Skupština Crne Gore prošle nedjelje ukinula imunitet na zahtjev specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je to tražio i zbog privođenja dvojice poslanika.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.