REGION

Tomislav Nikolić odustao od kandidature za predsjednika Srbije

Postigao dogovor sa Vučićem

(D. K.)

20.2.2017

Aktuelni predsjednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio je da neće biti kandidat za novog predsjednika na predstojećim izborima!

- Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo poslije pobjede na izborima. Nastavit ćemo da zajedno podižemo Srbiju sa koljena. Aleksandar će biti kandidat za predsjednika - potvrdio je Nikolić za beogradski "Kurir".

Oko 18 sati, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Tomislav Nikolić oglasili su se zajedničkim saopćenjem! Kako se navodi, dogovorena je zajednička saradnja po ključnim pitanjima.

"Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političko-sigurnosnoj situaciji u zemlji i okruženju. Predsjednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjiima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatan odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rješavanju regionalnih problema i izbjegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića - navodi se u saopćenju.

Istovremeno, Nikolić i Vučić razgovarali su i o predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.