REGION

U Crnu Goru stižu De Niro, Šarma, a možda i Šakira

Avaz.ba

20.7.2017

Crna Gora će biti domaćin četvrtog Global citizen foruma koji okuplja svjetske lidere, članove kraljevskih porodica, filantrope i slavne ličnosti.


Forum će biti održan na Svetom Stefanu 19. i 20. oktobra pod pokroviteljstvom premijera Crne Gore, Duška Markovića, a među potvrđenim učesnicima su slavni glumac Robert de Niro, čuveni pisac i motivacioni govornik Robin Šarma i supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, aktivistkinja za prava žena i advokatica Šeri Bler.


Među još nepotvrđenim učesnicima su pjevačica i ambasadorka dobre volje UN Šakira.

To je najavljeno na sajtu globalcitizenforum.org.

Forum globalnog građanina, koji je osnovao Armand Arton, stvoren je da se fokusira na globalne izazove i mogućnosti vezane za migracije i koncept globalnog građanstva iz perspektive pojedinaca i vlada.

Global Citizen Forum nudi ekskluzivnu priliku da se sastanu i razmijene ideje sa globalnim liderima, filantropima, vizionarima u industriji i poznatim ličnostima. U toku dva dana učesnici će saznati o globalnim izazovima sa kojima se danas suočava svijet i njeguju odnose koji mogu dovesti do odgovora.

Tema ovogodišnjeg foruma biće “Mogućnosti u doba neizvjesnoti”.

Kako je pojasnio Arton, osnivač Foruma, učesnici će raspravljati o inicijativama, praktičnim koracima i velikim odlukama neophodnim u doba neizvjesnosti.

- Svijet svjedoči političkoj i ekonomskoj neizvjesnosti bez presedana. Tehnologija, novi načini komunikacija i mijenjanjuća očekivanja preoblikuju živote ljudi. Društva i zajednice se samostalno organizuju i jedni sa drugim komuniciraju na potpuno nove načine. Tradicionalne politike i stara savezništva su ozbiljno dovedena u pitanje. Lični identiteti su fluidniji nego ikada ranije - kazao je on.

Pored gore navedenih, učešće na Forumu potvrdili su: bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Annan, bivši predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso, generalna direktorica UNESCO-a Irina Bokova, premijer Antigve i Barbuda Hon. Gaston A. Brovne, Grammi nagrađivani muzičar Viclef Jean, penzionisani general SAD Vesli Klark…

Prethodni forumi su održani u Dubaiju, Torontu i Monaku sa velikim uspjehom i kritičnom pohvalom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.