REGION

Ljajić: Pripremamo sastanak u Sarajevu o mjerama Hrvatske

Fena

2.8.2017

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je u srijedu da se priprema sastanak koji bi se trebao održati u ponedjeljak u Sarajevu, a na kojemu bi zemlje regije trebale razmotriti nedavne mjere Hrvatske.

 - Pripremamo zajednički sastanak i dogovaramo se o formatu i sadržaju skupa. Trebali bi sudjelovati predstavnici Srbije, BiH, Makedonije i Crne Gore, a cilj je zauzeti zajedničku poziciju nakon mjera koje je uvela hrvatska vlada o pojačanom inspekcijskom nadzoru. Te mjere su diskriminatorne prema izvoznicima iz tih zemlja - naglasio je Ljajić u izjavi Tanjugu.

 Ljajić je kazao da su sve zemlje regije pogođene na sličan način mjerama Hrvatske i cilj sastanka je, ne da se zaoštrava situacija, već da se prvo pokuša u razgovoru s hrvatskom vladom riješiti problem.

 - Ako ne uspijemo riješiti problem u razgovoru s hrvatskom vladom, drugi korak bi bio zajedničko obraćanje Europskoj komisiji, s obzirom na to da se radi o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Treći korak bio bi da eventualno utvrdimo zajedničke protumjere, koje bi poduzeli ako se problem ne riješi - poručio je Ljajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.