REGION

Otkazan štrajk radnika Croatia Airlinesa

Avaz.ba

3.8.2017

Otkazan je štrajk dijela radnika Croatia Airlinesa koji je bio najavljen za 8. avgust. Na sastanku koji je danas održan u hrvatskom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a na kojem su uz ministra Olega Butkovića, učestvovali predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko te predstavnici sindikata Croatia Airlinesa, postignut je dogovor. 

Zaključeno je kako se najavljeni štrajk sindikata zaposlenih za 8. avgust neće održati, a pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavit će se 1. septembra ove godine. 

Podsjetimo, na sastanak koji je jučer najavljen, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković pozvao je Upravu Croatia Airlinesa i predstavnike sindikata Croatia Airlinesa. 

Dio traženih zahtjeva Uprava Croatia Airlinesa je prihvatila, a o ostalim zahtjevima sindikata pregovori će se nastaviti u septembru ove godine. 

U pregovore oko postizanja dogovora i sklapanja novog kolektivnog ugovora za radnike Croatia Airlinesa uključit će se i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja, kako za prava i dobrobit radnika tako i kompanije, te postizanja njene stabilnosti i održivosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.