REGION

Srbija: Požari pod kontrolom

Srna

3.8.2017

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su požari kod Kladova pod kontrolom i da je situacija na terenu stabilna.

Vulin, koji je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i Sektora za vanredne situacije MUP-a helikopterom Vojske Srbije obišao teren i uvjerio se da su požari u rejonu Kladova i Negotina pod kontrolom, naveo je da je uočen jedan manji požar koji bi trebalo da bude vrlo brzo lokalizovan. 

"Želim da zahvalim ljudima iz Sektora za vanredne situacije za ogromnu požrtvovanost. Veoma sam ponosan na pripadnike Vojske Srbije, na njihovu stručnost, upornost i vrednoću", naglasio je Vulin. 

On je rekao da društvo mora razmišljati o tome da će ovakve situacije da se ponavljaju, jer se klima promijenila, zbog čega je potrebno bolje se organizovati. 

"I lokalna samouprava i građani moraju da znaju da je vreme da se svako od nas uključi i u proces obuke i organizacije da bismo bili spremni za ovakva dešavanja", napomenuo je Vulin. 

Zamjenik predsjednika opštine Kladovo Dragan Novaković zahvalio je pripadnicima Vojske Srbije koji su učestvovali u akciji gašenja požara, kao i ministru odbrane. 

Novaković je napomenuo da je sve što se dešava u posljednje vrijeme opomena da svi moraju da se uključe u rješavanje problema. 

Pripadnici Vojske Srbije iz sastava 98. vazduhoplovne brigade iz Niša, koji su, na zahtjev Sektora za vanredne situacije MUP-a, od juče angažovani na gašenju šumskih i poljskih požara u mjestima oko Kladova, helikopterom HT-40 su izbacili osam vodenih bombi sa više od 16.000 litara vode, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.