REGION

Kao da je Sudnji dan: Strahovito nevrijeme zahvatilo Balkan, stižu informacije da ima i mrtvih

Avaz.ba

7.8.2017

Snažno olujno nevrijeme zahvatilo je jučer zapadni dio Balkana, a najteže je pogođena Istra gdje je vjetar koji je puhao i do 100 kilometara na sat rušio stabla, a zbog silnih udara gromova došlo je i do nestanka električne energije.

Opasno nevrijeme s obilnom kišom, udarima munjama i veoma snažnim vjetrom pogodilo je i područje ispod Velebita, ali i Sloveniju gdje je padala snažan grad, ali i Italiju gdje je život izgubilo najmanje četvero ljudi.

Na sjeveru Italije najmanje su četiri osobe poginule, a izvedeno je mnogo akcija spašavanja u planinskim područjima zemlje, objavili su lokalni mediji.

Muškarac je poginuo od udara munje u Marmoladi, najvišoj planinskoj skupini u Dolomitima, a u dolini Tramontini u pokrajini Furlaniji jedna je Belgijka (41) smrtno stradala nakon što se stablo srušilo na njezin šator. U Lombardiji žena je poginula skliznuvši s mokre pješačke staze.

U Cortini d'Ampezzo je također poginula žena u odronu zemljišta na njen automobil, rekli su vatrogasci.

Jutros je, nakon vala vrućine, vrijeme osjetno svježije uz buru koja podno Učke i na Kvarneru puše do 90 km/h, a sinoćnja fronta je već odmaknula daleko na istok, prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.




Untitled by lolmids
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.