REGION

Srbija: Gasili požar pa otkrili laboratorij za uzgoj marihuane

Avaz.ba

10.8.2017

Povratnica iz inostranstva Dara T. (66) iz Urovice kod Negotina, koja je uhapšena zbog sumnje da je u pomoćnom objektu svoje porodične kuće gajila marihuanu, razotkrivena je kada su vatrogasci došli da gase požar na njenoj fabrici narkotika. Protiv nje, ali i nepoznatog izvršioca, policija je podnijela krivičnu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa narkotika.

Laboratorij za uzgoj marihuane, dobro opremljena imala je i klima-uređaje, ali i kalorifere, lampe, sistem za ventilaciju. Nalazila se uz porodičnu kuću ove gastarbajterke u centru sela.

Laboratorij je otkriven sasvim slučajno jer se zapalila. Uplašena da će vatra da zahvati i kuću, vlasnica je u pomoć pozvala nekog od prijatelja. Kako je vatra sve više buktala, a dim se spustio na selo, Darine komšije su pozvale vatrogasce.

- Nemam riječi da vam opišem kako je sve to izgledalo. Dim, crn, gust peče za oči, a vatra povremeno promalja iz dima. Kuće su u našem selu jedna do druge. Sva su dvorišta puna objekata, da se požar proširio i na ostale kuće izgorjelo bi pola Urovice - kaže mještanin jednog od najvećih negotinskih sela sa skoro 500 domaćinstava.

Čim su na teren stigli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jabukovac i počeli da gase požar, odmah im je bilo jasno šta gori. 

- Kad je shvatila da vatrogasci znaju šta se nalazi u pomoćnom objektu koji gori, D. T. im je ponudila novac u zamjenu za šutnju. Oni su o svemu obavijestili kolege iz policije, koje su obavili uviđaj, a D. T. uhapsili - rekao je izvor blizak istrazi.

Vlasnica se tereti za proizvodnju narkotika, davanje mita i krađu struje. Tako će dalja istraga pokazati da li je, budući da je krivična prijava podnijeta i protiv N. N. izvršioca, zajedno sa tom osobom uzgajala marihuanu i prodavala je.

- Ništa me ne čudi kada je ona u pitanju. Živjela je na visokoj nozi. Priča se da po Beču ima i svoje djevojke za posebne klijente - kaže jedan od mještanina Urovice, želeći da ostane anoniman - prenose Večernje Novosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.