REGION

Novi detalji pokušaja ubistva Zdravka Mamića: Na ovom mjestu je upucan, u potjeru za ubicama uključeni specijalci iz Bihaća

A. SOKOLOVIĆ

23.8.2017

U mjestu Zidine nedaleko od Tomislavgrada nepoznati napadači pucali na Zdravka Mamića te ga tom prilikom ranili u potkoljenicu.

Očevici tvrde da su vidjeli da su dvije osobe pobjegle nakon što je iz vatrenoga oružja ranjen Zdravko Mamić u zaseoku Vidovići nedaleko od Tomislavgrada, potvrdili su iz MUP-a HNK koji provodi potragu za počiniteljima.

Kako je za Hinu potvrdio ministar unutarnjih poslova HNK Darinko Mihaljević, više policajaca traga za počiniteljima napada, a u potjeru za njima bit će uključeni policijski psi i specijalni timovi iz Bihaća.

Očevici su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon što je ustrijeljen Mamić. Nije međutim poznato jesu li obojica bili napadači, a istražitelji na licu mjesta utvrđuju iz kojega je oružja pucano.

Policiji su iskaz dali i Mamićeva supruga te vozač koji su bili s njim u vrijeme incidenta. 


Inače, mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaseok Vidovići u Zidinama je u blizini granice s Republikom Hrvatskom.

- Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. Osjetio je snažnu bol u predjelu noge, kao da ga je nešto opeklo - rekao je portparol MUP-a HNK Ivica Vrdoljak.

Portal Avaza kontaktirao je i dvojicu zvaničnih doktora Nogometne reprezentacije Hrvatske s kojima se Zdravko Mamić poznaje.

- Trenutno sam na odmoru i o napadu na Mamića znam samo što sam pročitao na portalima iz BiH i Hrvatske. To je sve što vam mogu kazati - rekao je doktor Zoran Bahtijarević.

Sličan odgovor je dao i doktor Tomislav Vlahović.

- Cijeli dan sam bio u sali i nisam bio u prilici da kontaktiram Mamića - kazao je dr. Vlahović. 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.