REGION

Stravična nesreća u Srbiji: Držali se za ruke i skočili pod voz

Avaz.ba

23.8.2017

Teretni voz na pruzi Ruma-Brasina sinoć je usmrtio Draganu Vasić(25), teško povrijedio Željka Lazarevića(24) i nanio lakše povrede maloljetnoj djevojčici. Nesreća se desila kod sela Straže, u lozničkom kraju, dvadesetak minuta iza ponoći

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici je rečeno da su došli do informacija da su se "dvoje mladih ljudi dogovorili da zajedno stanu ispred teretnog voza, direktno na prugu što su i učinili". 

Zoran Nestorović, v. d. Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici kaže da je naložena obukcija tijela nastradale djevojke, a mladić je u teškom stanju prebačen u lozničku Opštu bolnicu. Utvrđuju se sve okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija.

- Pacijent je primljen oko tri sata iza ponoći u Urgentni centar naše ustanove i zbrinut je u jedinici intenzivne njege - kaže Dragana Vasiljević, portparolka Opšte bolnice u Loznici.

- On je van životne opasnosti. U pitanju su ortopedske povrede, ima dva prijeloma. Radi se na preciznom dijagnostikovanju njegovog stanja, kako bi se utvrdilo šta je sve potrebno da se učini za njegovo valjano i potpuno zbrinjavanje. 

Lakše povrede dobila je i maloljetna djevojčica koja nije bila na pruzi sa Draganom i Željkom, već nedaleko od njih kraj pruge. Nema potpunih informacija kako je povrijeđena, pa se i to provjerava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.