REGION

Strašno nevrijeme sutra stiže u Hrvatsku: Evo šta očekuje BiH

Piše: (A. S.)

23.9.2017

Hrvatski meteorolozi za naredne dane najavili su nestabilno vrijeme s kišom, koja u nekim krajevima može biti obilna, a najviša dnevna temperatura zraka neće prelaziti 20 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi meteorologa, danas će biti suvo i ugodno toplo, na Jadranu uglavnom sunčano, a slaba kiša moguća je u Slavoniji, Baranji i Sremu.

Od sutra se opet očekuje oblačnije vrijeme s kišom povremenom, a malo će opasti i temperatura zraka. Veća količina padavina može pasti između ponedjeljka i utorka, prenose hrvatski mediji.  

Meteoalarm je za područje Gospića, Karlovca, Rijeke, Knina i Istre za sutra izdao upozorenje zbog mogućih jakih grmljavinskih pljuskova.

Prema očekivanjima ono će se kasnije prošiti na cijeli region.

Meteorolozi u Bosni i Hercegovini u nedjelju očekuju pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. 

Padavine, uglavnom, poslije podne, umjerenog do pojačanog intenziteta. Vjetar, slab, u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim podrčjima istočni i sjeveroistočni. 

Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 15 21, na jugu od 20 do 25 stepeni.

U ponedjeljak, 25. decembra, oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 12 do 15, a dnevne od 14 do 20, na jugu do 24 stepena. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.