REGION

Uhapšen Beranac: U ruci držao punjač za telefon i uzvikivao "Allahu ekber"

( Ilustracija)

Vijesti.me

27.9.2017

Beranska policija uhapsila je jučer Darmina Đukića (21) iz Berana zbog toga što je uznemirio osoblje hotela "Berane".

Đukić je nešto prije 17 časova ušao u hotel "Berane", držeći u ruci neki kabal i sa vidno uočljivim zadebljanjem oko pojasa uzviknuo "Allahu ekber."

Mladić se nakon toga udaljio. Menadžer hotela  slučaj je prijavio policiji koja je mladića ubrzo uhapsila u naselju Hareme gdje inače živi, nedaleko od hotela.

"Vijestima" je iz policije rečeno da je utvrđeno da je mladić u ruci imao obični punjač za telefon, a da je ispod dukserice imao nekoliko majica kako bi stvorio privid da je opasan eksplozivom.

Đukić se nalazi u policijskom pritvoru, a tužilaštvo još nije utvrdilo kvalifikaciju djela.

- Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane uhapsili su jučer D.Đ. (21) iz Berana, zbog toga što je uznemirio osoblje hotela „Berane“, držeći u ruci punjač od mobilnog telefona za koji su zaposleni u hotelu pomislili da je eksplozivna naprava. On je tom prilikom i uzvikivao parole „Allahu ekber“. U policiji je, kada je priveden, kazao da je želio da zaplaši zaposlene u hotelu „jer su bili nekorektni prema njemu“. Naime, D.Đ. je jučer, sumnja se, oko 16.45 časova ušao u hotel „Berane“ i držeći u ruci predmet koji je podsjećao na okidač eksplozivne naprave, a za koji se dolaskom policije utvrdilo da se radi o autopunjaču za mobilni telefon dužine 2,5 metara, uzvikivao „Allahu ekber“. Zaposleni u hotelu „Berane“ je pozvao policiju i službenici CB Berane su odmah po pozivu došli na lice mjesta i uhapsili D.Đ. Obradom lica utvrđeno je da je punjačem za mobilni telefon želio da zaplaši zaposlene zbog njihovog, navodnog, nekorektnog ponašanja prema njemu. D.Đ. se nalazi u policijskim prostorijama i u toku su konsultacije sa nadležnim tužiocem u vezi sa kvalifikacijom djela - saopćeno je iz Uprave policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.