REGION

Dačić pjevao Erdoanu "Osman-agu", za "Miljacku" dobio bakšiš od beogradskog muftije

Avaz.ba

11.10.2017

Šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić pjevao je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu (Reccep Tayyip Erdogan) na turskom jeziku na svečanoj večeri organiziranoj u Erdoanovu čast.

Snimci Dačićevog pjevanja objavljeni su na društvenim mrežama.

Na jednom snimku se može vidjeti ministar vanjskih poslova Srbije kako u blizni stola za kojim su Erdoan i njegova supruga Emina, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa svojom suprugom Tamarom, pjeva pjesmu "Osman-aga" na turskom jeziku. 

Također, objavljen je i snimak na kojem se vidi kako Dačić na svečanoj večeri pjeva "svoju" Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš, prenosi B92.net.

Ovo nije prvi put da Dačić uzima mikrofon i pjeva, isto je učinio i krajem avgusta na skupu u "srpskom" ljetovalištu u Paraliji gdje je imao čitav program. Tada je otpjevao desetak pjesama, a među njima jednu grčku i jednu rusku.  

Osim toga, Dačić je tokom svečane večere priređene za goste na inauguraciji predsjednika Aleksandra Vučića u junu ove godine pjevao "O sole mio“ pred bivšim ministrom vanjskih poslova Italije i savjetnikom predsjednika Srbije Frankom Fratinijem (Franco Frattini).


Na svečanoj večeri predsjednici Srbije i Turske razmijenili su poklone - Vučić je Erdoanu poklonio ćilim, a Erdoan Vučiću bicikl i šah.

Turski predsjednik je u dvodnevnoj posjeti Srbiji, stigao je u ponedjeljak uvečer, kada je bio gost Vučića, a zvanični dio njegove posjete počeo je u utorak.  

Erdoan će danas posjetiti Novi Pazar, koji ga dočekuje ukrašen bilbordima njegovog  lika i zastavama Srbije, Turske i bošnjačkom zastavom.  

Inače, Erdoan je u autorskom tekstu za "Politiku" naveo da su Turska i Srbija dvije ključne zemlje na Balkanu, kao i da se i danas mogu vidjeti tragovi zajedničke historije u jeziku, arhitekturi, kuhinji i kulturi.  

- Iako nemaju zajedničku granicu, Turska i Srbija se smatraju komšijama, a tajna je sakrivena upravo u ovim bliskim vezama - naveo je Erdoan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.