REGION

Pao Igor Rus: Masovni ubica uhapšen, poginule tri osobe!

Avaz.ba

15.12.2017

Igor Vaclavić koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo uhapšen je sinoć u Španiji. Za njim su tragale italijanske vlasti.

Nezvanično, tokom hapšenja došlo je do pucnjave. Prema prvim informacijama, tri osobe su ubijene. 

Kako prenose talijanski mediji, Ruski Igor, kako ga još nazivaju, zarobljen je tokom prošle noći. U saopćenju policije se navodi da su tri osobe poginule, uključujući i dva vojnika Civilne garde, tokom razmjene vatre sa čovjekom identiciranim i kao Norbert Feher. Hapšenje se odigralo u područjima El Ventorriljo, između gradova Teruela u Andori i Albalete del Arzobispo. Feher je jedan od najtraženijih bjegunaca u toj zemlji i osumnjičen je za ubistvo jednog ugostitelja u Bolonji i šumskog čuvara tokom bjekstva od policije.

U trenutku hapšenja, kako se navodi, bio je "obučen u uniformu i naoružan" sa oružjem ukradenim od pripadnika Civilne garde, ubijenih u pucnjavi. 

Bolonjski javni tužilac, u koordinaciji komandi Bolonje i Ferare, imao je dugu akciju praćenja aktivnosti osumnjičenog srbijanskog porijekla. Druge istrage su sprovedene u Srbiji, Austriji i Francuskoj, sa transferima istražitelja, također u konsultaciji sa španskim policijskim organima, navode italijanski mediji.

Vaclavić je u bjekstvu od maja ove godine, kada je za njim raspisana internacionalna potjernica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.