REGION

Ljubica uhapšena zbog brutalnog ubistva zlatara Alde, koji je seks sa udatim ženama plaćao zlatom

Avaz.ba

6.1.2018

Italijanska policija uhapsila je Srbijanku Ljubicu Kostić (45) zbog teškog ubistva zlatara Alde Karlija (75) iz Trsta, koje se dogodilo 20. decembra 2017. godine.

Zločin se dogodio u porodičnoj kući žrtve u italijanskom mjestašcu Općine, koje se nalazi u blizini Trsta, odmah poslije prelaska iz Slovenije u Italiju na graničnom prijelazu Sežana. Ona se već nalazi u zatvoru u Trstu.

Policija je do umiješanosti Kostić iz Beograda u ubistvo Alda Karlija došla zahvaljujući provjerama telefonskih baznih stanica. Kostić je, prema onome što proizlazi iz istrage, bila prisutna u blizini kuće u kojoj se zločin dogodio u vremenu koje odgovara smrti žrtve.


Kako se saznaje, Kostić je priznala da je bila tu, ali ne i da je direktno umiješana u ubistvo. Aldo Karli je imao svoje kanale trgovine zlata i dragulja na crnom tržištu, koje je iz Italije uz pomoć jedne bande sa kojom je bio u kontaktu iznosio i prodavao na crno.

Saslušanjem Ljubice, policija je otkrila da je u cijelom ovom krugu, umiješana i prostitucija. Aldo je u zamjenu za seks-usluge, koje su se odvijale u njegovoj radnji u ulici Donadoni u Trstu, plaćao zlatnim nakitom. U najviše slučajeva, u pitanju su udate žene iz Srbije koje žive i rade u Trstu, a, koje je Kostić nalazila i upoznavala sa ubijenim Aldom Karlijem.


Policija traga za još trojicom članova grupe, za koje smatraju da su ubili Karlija, i čiji identitet još uvijek nije poznat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.