REGION

Novi detalji ubistva Olivera Ivanovića: Zapaljeno vozilo pripadalo Srbinu iz Austrije

Avaz.ba

18.1.2018

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Olivera Ivanovića pripadao Srbinu iz Austrije.

On je dodao da je vozilo više puta potom prodavano i policija pokušava da sazna ko je posljednji kupio taj automobil.

Odmah po ubistvu Olivera Ivanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo  je predistražni postupak u pravcu krivičnog djela terorizam. Mi imamo određena saznanja, dobili smo jedan trag ka vozilu iz kojeg je navodno izvedeno ubistvo, imamo podatke o vlasniku tog vozila - rekao je Rebić za RTS.  

On je potvrdio da je riječ o, kako su pisali mediji, davno preminulom Srbinu iz Austrije.

Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodano i mi pokušavao da saznamo ko je posljednji kupac tog vozila - istakao je direktor policije.  

Prema njegovim riječima, srbijanski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Olivera Ivanovića.

Trag vodi ka vozilu koje je korišteno za izvršenju krivičnog djela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem - napomenuo je Rebić.  

Direktor policije  podsjetio je da se Srbija više puta obratila EULEKS-u i UNMIK-u sa zahtjevom da se srbijsnki organi uključe u vođenje istrage, ali da odgovora još nema.

Čuo sam se više puta sa šefom  EULEKS-a, apelirao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to ovdje provjerili u Srbiji, ali i ponovio zahtjev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u predistražnom i istražnom postupku - ukazao je Rebić.  

Direktor policije  rekao je da "profesionalno vjeruje da će EULEKS i UNMIK odgovoriiti na zahtjeve Srbije".

Vjerujem i u srbijansku policiju i BIA-u i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnom resursima, moći da nađemo izvršioca i nalogodavca ubistva - zaključio je Rebić.  

Ivanović će biti sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.