REGION

Horor u Novom Pazaru: Petarda raznijela bebi šaku, amputirali joj dva prsta

Avaz.ba

25.1.2018

Djevojčica stara 18 meseci primljena je danas na hirurškom odeljenju novopazarske Opšte bolnice sa teškim povredama desne šake prouzrokovanim, kako nezvanično saznajemo, eksplozijom petarde.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", beba je povrijeđena oko podneva u porodičnoj kući u jednom selu nadomak Novog Pazara.

- Roditelji su ispričali da je bebu u krilu držala baba koja joj je u jednom trenutku dala petardu. Da li je petarda već bila zapaljena ili se zapalila dok se dijete njome igralo nije jasno, ali je ubrzo eksplodirala i bukvalno djevojčici raznijela desnu šaku - priča izvor „Blica“.

Roditelji su dijete hitno prevezli do novopazarske Opšte bolnice gdje su ljekari konstatovali kompletno zdrobljavanje palca, kažiprste i dijela desne šake.

- Dijete je hitno operirano i nakon toga sanitetom, uz pratnju medicinske ekipe, upućeno na Odjeljenje za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dijete u Beogradu - kaže portparolka ove zdravstvene ustanove doktorka Suada Gicić Skenderi.

Djevojčici su već amputirana dva prsta, a ljekari u Beogradu će pokušati da sačuvaju treći prst i saniraju teške povrede šake.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.