Predsjednik Kosova

Tači: Uskoro konkretni rezultati istrage o ubistvu Olivera Ivanovića

Srna
01.02.2018 21:11

Predsjednik Kosova Hašim Tači (Hashim Thaci) najavio je da će istražni organi uskoro iznijeti konkretne rezultate istrage ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

- Kako bi došle do relevantnih informacija, kosovske institucije koje vode istragu, blisko sarađuju i sa Kforom i koriste sve mogućnosti da dođu do dokaza koji vode ka izvršiocima tog krivičnog djela - rekao je Tači na konferenciji za novinare.

Ističe kako prati rad organa na otkrivanju nalogodavaca i počinilaca ubistva Olivera Ivanovića, o čemu je nedavno razgovarao i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- To je kriminalno-mafijaški akt, bez tačnih podataka o političkom motivu. Isključuje se svaka mogućnost etničkog motiva. O tome sam razgovarao s predsjednikom Vučićem i Srbija je izrazila spremnost da pomogne institucijama Kosova u razmjeni informacija - kazao je Tači.

Naveo je da insistira na nastavku dijaloga s Beogradom i napomenuo da od početka razgovora u Briselu nije bilo etnički motiviranih incidenata, prenosi Radio-televizija Kosova na srpskom jeziku.

- Srbi i Albanci na Kosovu žele mir, dijalog i napredak - rekao je Tači.

Tvrdi da Srbi na Kosovu nikada nisu bili u boljoj poziciji, da imaju svoje predstavnike u Skupštini Kosova i lokalnim institucijama, te da pomažu institucijama Kosova.

Tači je uputio poziv raseljenim Srbima da se vrate na Kosovo.

NA VRH