REGION

Tači: Uskoro konkretni rezultati istrage o ubistvu Olivera Ivanovića

Srna

1.2.2018

Predsjednik Kosova Hašim Tači (Hashim Thaci) najavio je da će istražni organi uskoro iznijeti konkretne rezultate istrage ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

- Kako bi došle do relevantnih informacija, kosovske institucije koje vode istragu, blisko sarađuju i sa Kforom i koriste sve mogućnosti da dođu do dokaza koji vode ka izvršiocima tog krivičnog djela - rekao je Tači na konferenciji za novinare.

Ističe kako prati rad organa na otkrivanju nalogodavaca i počinilaca ubistva Olivera Ivanovića, o čemu je nedavno razgovarao i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- To je kriminalno-mafijaški akt, bez tačnih podataka o političkom motivu. Isključuje se svaka mogućnost etničkog motiva. O tome sam razgovarao s predsjednikom Vučićem i Srbija je izrazila spremnost da pomogne institucijama Kosova u razmjeni informacija - kazao je Tači.

Naveo je da insistira na nastavku dijaloga s Beogradom i napomenuo da od početka razgovora u Briselu nije bilo etnički motiviranih incidenata, prenosi Radio-televizija Kosova na srpskom jeziku.

- Srbi i Albanci na Kosovu žele mir, dijalog i napredak - rekao je Tači.

Tvrdi da Srbi na Kosovu nikada nisu bili u boljoj poziciji, da imaju svoje predstavnike u Skupštini Kosova i lokalnim institucijama, te da pomažu institucijama Kosova.

Tači je uputio poziv raseljenim Srbima da se vrate na Kosovo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.