REGION

Vučić: Vrijeme razgovora je pred nama, ratovi su prošlost

AFP

Fena

2.2.2018

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u petak u Beču da je vrijeme ratova prošlost i naglasio da se nada da će njegova posjeta Hrvatskoj sredinom februara biti uspješna i smanjiti tenzije između dviju država, prenijeli su beogradski mediji.

Vučić, koji boravi u službenoj posjeti Austriji, na zajedničkoj je konferenciji za novinare s austrijskim predsjednikom Aleksanderom Van der Balenom (Alexander Van der Bellen) rekao da kao mjeru uspješnosti predstojeće posjete Zagrebu očekuje da tenzije među dvjema državama budu smanjene, a teme iz prošlosti stavljene po strani.

Srbijanski predsjednik je kazao i da ga "ne zanimaju komentari" te posjete, koji se čuju i u Zagrebu i u Beogradu, ocijenivši kako oni dolaze od ljudi koji bi željeli "nastaviti ratove drugim sredstvima, pošto im puške nitko ne daje u ruke".

 "Vrijeme za razgovore je pred nama, a vrijeme ratova je prošlost", poručio je Vučić, navodeći kako je i svog domaćina obavijestio o predstojećem odlasku u Zagreb.

 "Rekao sam mu da mi i Hrvati imamo čudan odnos, u kojem se prepiremo oko prošlosti, iako nemamo otvorenih pitanja kada je riječ o budućnosti", rekao je Vučić novinarima, prenosi Hina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.