Objavljen plan Vučićeve posjete Hrvatskoj, s aerodroma direktno na Pantovčak kod Grabar-Kitarović

Index.hr

Foto: IBNA (arhiva)


Sutra u Zagreb stiže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Službeni susret počet će svečanim dočekom u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, tête-à-tête susretom dvoje predsjednika te bilateralnim sastankom službenih delegacija Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Dolazak u Zagreb 

Vučić bi na aerodrom "Franje Tuđmana" trebao stići oko 10 sati ujutro, a zatim odmah kreće prema Uredu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. 

Objavljen je i službeni raspored prvog dana Vučićeve posjete.

10:30

Ceremonija svečanog dočeka predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića (Ured predsjednice, Pantovčak 241)

10:45 

Tête-à-tête susret predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Republike Srbije  

11:45 

Bilateralni razgovori službenih delegacija Republike Srbije i Republike Hrvatske

12:30 

Izjave za medije Grabar-Kitarović i Vučića

16:00 

Obraćanje predsjednice Hrvatske i predsjednika Srbije na Hrvatsko-srbijanskom privrednom forumu

16:45 

Sastanak predsjednice Hrvatske i predsjednika Srbije s mladima u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj

Osim toga i premijer Hrvatske Andrej Plenković priređuje radni ručak povodom Vučićevog dolaska.

Upozorenje policije 

Policija je upozorila građane Zagreba da postoji mogućnost otežanog saobraćanja i kretanja tokom trajanja Vučićeve posjete, posebno u zonama gdje će se održavati službeni sastanci, a u kojima će se provoditi posebne mjere osiguranja.

Zbog provođenja mjera sigurnosti, u vrijeme posjete, uspostavit će se posebna regulacija saobraćaja na području Zagreba i Velike Gorice, zbog čega postoji mogućnost da će se saobraćaj u pojedinim dijelovima grada otežano odvijati", upozorili su iz policije. 

Prvog dana službene posjete dvoje predsjednika obratit će se učesnicima Hrvatsko-srpskog privrednog foruma u Hrvatskoj privrednoj komori, te posjetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku gdje će se susresti s mladima. Istog dana predsjednik Republike Srbije susrest će se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

U utorak, predsjednik Republike Srbije posjetit će općinu Gvozd, naselje Vrginmost te prisustvovaiti skupštini Srpskog narodnog vijeća u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
NA VRH

Podijeli članak na