REGION

Počeo sastanak Vučića i Grabar-Kitarović na Pantovčaku

AFP

Avaz.ba

12.2.2018

10.55 

U svečanoj rezidenciji uslijedilo je fotografiranje dvoje zvaničnika, nakon čega je počeo "tet-a-tet" susret predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vučića zatvoren za javnost.

10.45

Svečani doček predsjednika Srbije priređen je na Pantovčaku, gdje su Vučića dočekali hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uz srbijansku zastavu i intoniranje himne.

Ispred glavne rezidencije postavljena je počasna jedinica Vojske Hrvatske i Vojni orkestar. 

Predsjednik Srbije je, nakon pozdrava zastavi i svečanog intoniranja himni, izgovorio pozdrav vojnicima i nastavio smotru počasne garde.  


10.38 

Vučić je stigao na Pantovčak, gdje ga je dočekala predsjednica Grabar-Kitarović. 

10.11

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u Zagreb. On je sletio oko 10 sati na zagrebački aerodrom i krenuo prema Pantovčaku, gdje će se susresti s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.


Njegova posjeta Hrvatskoj trebala bi ublažiti napetosti u odnosima dviju država, ali je prije toga ukazao i na neka razilaženja među glavnim kreatorima hrvatske vanjske politike. U Zagrebu su na snazi jake mjere sigurnosti. Snajperisti i policija u civilu čuvat će Vučića.

Srbijanski predsjednik sastat će se u Zagrebu sa hrvatskim državnim vrhom, učestvovat će na poslovnom forumu privrednika dvije zemlje, dok će utorak posjetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini SNV i ZVO.

U 10 sati u Zagrebu počeo je i protest u organizaciji udruga udovica hrvatskih ratnih veterana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.