REGION

Kosor bijesna zbog Vučića, pa žestoko oplela po predsjednici: A sad nek sebi izveze na rukavu i nešto na ćirilici

Avaz.ba

14.2.2018

Nekadašnja hrvatska premijerka i članica HDZ, Jadranka Kosor, pomno je pratila posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, a svoju ogorčenost iznosila je na Twitter, a uputila je i kritike na račun predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Kosor je očekivala da se predsjednik Vučić lično izvini za govor u Glini 1995. 

A kada su mediji objavili da je novinarka RTL izjavila da su s Pantovčaka tražili da se Vučiću ne postavljaju pitanja u vezi tog govora, Kosor se obrušila na predsjednicu Kitarović, a posebno ju je iznervivralo to što je na rukavu njenog kaputa u kojem je dočekala Vučića bila izvezena riječ "hrabrost".

- Svi znaju šta je pisalo po rukavima. Jer je sad normalno da svi znaju čitati glagoljicu, ne?! - rekla je ona.

Na jednom od tvitova je zapitala: "Zašto predsjednika RS ne vode danas u obilazak Karlobaga, Ogulina, Karlovca ili Virovitice. Ili jako poznatu mu Glinu. Tek da vidi kako stvari stoje i da se njegovi snovi nisu ostvarili i da, kad to kažemo, nije uvreda nego istina".

Potom je uslijedila njena poruka:"Usred Hrvatske Vučić čita nam lekciju o poniznosti i mržnji. Manipuliše činjenicama o ličnom unižavanju hrvatskih novinara. Sjajna predstava za njegovu javnost i još jedan dokaz uzaludnosti ove posjete."

A potom je konstatovala i da bi: "Zbog uzrujavanja dragoga gosta pitanjima o govoru u Glini, sad i hrvatski novinari mogli postati 'marginalne gupe".

Kosor je Kitarović zamjerila prisustvo na skupštini Srpskog narodnog vijeća.

- Kad joj je to trebalo, rekla je da nikada neće doći na skup SNV! Na božićni prijem ove godine nije poslala ni izaslanika. Ali s Vučićem, može i na SNV - napisala je.

Dodala je i da: " Kad nam Vučić drži predavanje o toleranciji, prošlosti i brisanju granica! Hvala svima koji su nam to omogućili".

Potom se još jednom osvrnula na izvezenu poruku na rukavima koji je nosila Kitarović poručivši: "A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.