Vlada Crne Gore usvojila Prijedlog programa pristupanja EU do 2020. godine

Vlada Crne Gore usvojila Prijedlog programa pristupanja EU do 2020. godine

Vlada Crne Gore usvojila je jučer na posebnoj sjednici Prijedlog programa pristupanja Crne Gore EU 2018.-2020. godine. 

Crnogorska vlada usvojila je Prijedlog dinamičkog plana rada na mjerilima pregovaračkih poglavlja Crne Gore sa EU i zadužila Ministarstvo evropskih poslova da izvještava o realizaciji obaveza iz Programa pridruživanja za period 2018.-2020., kao i o provođenju Dinamičkog plana. 

- Iskazana je odlučnost Vlade na ispunjavanju obaveza iz Evropske agende uz zajednički stav da je članstvo Crne Gore u Uniji jedan od ključnih prioriteta države i društva - saopćeno je iz crnogorske Vlade.

Ocijenjeno je da je ispunjavanje obaveza iz integracionog procesa dužnost svih segmenata i institucija i ostalih subjekata uključenih u proces i da to podrazumijeva i razvijanje neophodnih dodatnih sposobnosti, znanja i vještina. 

Predsjednik Vlade Duško Marković ukazao je da, osim oblasti u kojima je Crna Gora napredovala, postoje i one u kojima ne napreduje dovoljnom brzinom, što je nedostatak cijelog društva. 

Sjednici su prisustvovali predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica, vrhovni državni tužilac i predsjednik Tužilačkog vijeća Ivica Stanković, predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH