REGION

Požar kakav Rijeka ne pamti: Vatrogasci cijelu noć gasili, raščišćavanje će trajati cijeli dan

24sata.hr

17.2.2018

Vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar koji je u petak navečer izbio u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru kompanije "Elgrad" u Škurinjskoj cesti u Rijeci.

Komandant Štaba za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije, župan Zlatko Komadina, u subotu rano ujutro obišao je požarište i razgovarao s komandantom smjene Borisom Kauzlarićem o detaljima događaja.

Požar koji je buknuo u skladištu i prodajnom prostoru kompanije "Elgrad", cijelu su noć gasili vatrogasci JVP Rijeka uz pomoć kolega s Grobnika, Halubja i Liburnije. 

- Važno je da nema žrtava - rekao je župan u izjavi ekipi HRT-a, koja je jutros snimala požarište, i zahvalio vatrogascima na brzoj reakciji i stavljanju požara pod kontrolu.

- Naši vatrogasci najbolji su dokaz koliko je važno da sistem zaštite i spašavanja dobro funkcionira - rekao je Komadina. 

Dojava je u PU primorsko-goranskoj stigla oko 21.20. Na poprište događaja stigao je i veći broj policajaca koji su uskoro blokirali područje oko "Elgrada", te zatvorili cestu što od glavne saobraćajnice vodi do opožarenih pogona kompanije, kako bi omogućili vatrogasnim snagama što efikasnije djelovanje.

Vatrogasci su nakon dva sata požar stavili pod kontrolu, a cijelu noć su proveli na terenu kako bi nadzirali požarište. Dogašavanje požara i raščišćavanje terena, kazali su, trajat će cijelu subotu, prenosi 24sata.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.