REGION

Grabar-Kitarović: Bilo otvorenih pokušaja da se spriječi posjeta Vučića

Globus

20.2.2018

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kaže da je bilo otvorenih pokušaja da se osujeti posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj i da joj je žao zbog toga.

- Žao mi je što su neki željeli da osujete posjetu predsjednika Srbije Hrvatskoj. Neki su možda bili, pa i razumljivo skeptični, poneseni više emocijama nego razumom, ali, nažalost, kod nekih sam osjetila i zlonamjernost. Moram reći da je bilo otvorenih pokušaja da se Vučićeva posjeta spriječi i da ne dođe do bilo kakvih pomaka. U svoj toj kakofoniji izgubili su se oni pozitivni učinci i rezultati posjete - rekla je ona u intervjuu hrvatskom "Globusu". 

Hrvatska predsjednica kaže da u srbijanskom predsjedniku Vučiću ima dobrog sagovornika i da njihov susret znači veliki iskorak u odnosima između Hrvatske i Srbije, koji su godinama bili u dubokoj stagnaciji.

- Posjetu predsjednika Vučića dugo smo pripremali, upravo u namjeri da postignemo iskorak. Odlagali smo je, čekali bolju atmosferu, no sve smo više tonuli u spiralu verbalnog rata. Odlučila sam to da presiječem. Svjesno sam preuzela politički rizik, ali savjest mi je mirna jer sam to napravila za dobrobit hrvatskog naroda i države - rekla je Grabar-Kitarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.