REGION

Beograd: Vučić se sastao s Junkerom i Hanom

AFP

Blic.rs

26.2.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u vili Mir sa predsjednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom (Jean-Claude Juncker), koji je u Beograd stigao u pratnji komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana (Johannes Hahn).

Sastanku Vučića i Junkera prisustvuje i Han, a planirano je i zajedničko obraćanje medijima predsjednika Srbije i prvog čovjeka Evropske komisije. 

Junkera i Hana na aerodromu je dočekala ministrica evropskih integracija Jadranka Joksimović, zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

Evropski zvaničnici su u posjeti regionu, Junker prvi put u mandatu predsjednika Evropske komisije, a cilj je - predstavljanje nove Strategije proširenja i, kako navode u Briselu, obnovljene dinamike i interesa EU za region.

Junkeru i Hanu u srijedu će se pridružiti i šefica EU diplomatije Federika Mogerini (Federica Mogherini ), a balkansku turneju evropska trojka završava 1. marta u Bugarskoj, gdje će zajedno sa premijerom Bojkom Borisovim biti organiziran ručak za lidere zapadnobalkanse šestorke.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.