ŠVERC

Kupila ocu Rolex od 8.500 eura, reagirali carinici

Informer

22.3.2018

Carinski službenici na beogradskom aerodromu Nikola Tesla spriječili su pokušaj da se unese neprijavljen skupocjeni sat Rolex Oyster Perpetual Yacht Master II, čija je vrijednost procijenjena na 8.500 eura.

Luksuzni sat pokušala je prokrijumčariti 28-godišnja srbijanska državljanka koja je letom iz Kanade doputovala u Beograd.

Putnica je zaustavljena kada se uputila ka tzv. "zelenom kontrolnom prolazu" namijenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Tokom rentgenske kontrole njenog prtljaga, primijećeni su obrisi kutije za koju je ubrzo potvrđeno da je riječ o originalnoj kutiji za roleks koji se u njoj i nalazio.

Nakon što su sat pronašli u prtljagu, putnica je carinicima rekla da je u pitanju poklon za oca i da nije znala kolika je njegova vrijednost.

Inače, Bosanci i Hercegovci bez plaćanja dažbina u zemlju mogu unijeti robu u vrijednosti do 300 eura za svoje lične potrebe, a državljani Srbije do 100 eura. Predmete čija vrijednost prelazi taj iznos moraju prijaviti i za njih se moraju platiti predviđene dažbine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.