REAKCIJE

Sin Esme Redžepove negira sve optužbe: Ništa nisam ukrao

CDM

25.4.2018

Povodom sumnjičenja da je kriv za krađu stvari iz muzeja pokojne Esme Redžepove, oglasio se demantije njen sin Simeon Atanasov.

Redakciji ''Kurira'' obratio se putem mejla.

- Stevo i Esma nisu me legalno usvojili, kao ni svu ostalu djecu, ali od prvog dana su brinuli za mene kao svoje rođeno dijete. Kada je 1997. Stevo bio na smrtnom postelji, pozvao je sve nas koji smo u toj generaciji bili prisutni, bila je prisutna i pokojna Esma, rekao je da mi ostavlja svoju poznatu harmoniku i da ja vodim bend - napisao je u svom demantiju Simeon Atanasov.

- Moj sin se zove Stevo, a moja kćerka Esma zbog poštovanja koje sam osjećao za njih, koji su bili poput mojih pravih roditelja. Autor sam više od 100 pjesama i zato je Esma iz poštovanja prema meni i mojoj porodici odlučila da sva autorska prava ostavi meni. Nije mi potrebna kuća niti bilo šta iz nje - objasnio je muzičar i dodao:

- Ja sam nasljednik autorskih prava i to mi je dovoljno. Želim da sačuvam dobre uspomene na Esmu i zahvalan sam što mi je pomogla u životu, dala mi je dovoljno, svima nama, i zato poričem sve glasine da sam počinio bilo kakvu krađu, nikada nisam ništa uzeo bespravno.

Podsjećamo, kako su prenijeli brojni mediji, on je navodno nekoliko sati proveo u policiji na razgovoru kao optužen da ima veze s krađom Esminih stvari – od nakita, garderobe, obuće, namještaja, pa čak i urne s pepelom njenog supruga Steve Teodosijevskog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.