HRVATSKA

Skup radikala u Hrtkovcima ipak zabranjen

Fena
02.05.2018 11:54

Srbijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo je zabranilo skup Srpske radikalne stranke s Vojislavom Šešeljem na čelu u Hrtkovcima, nakon odluke Upravnog suda da se poništi prvostepeno rješenje policije o zabrani skupa i nakon što je organizator dopunio prvobitnu prijavu.

Kako se navodi u saopćenju, Uprava policije MUP-a postupila je u skladu s presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rješenje, jer je prijava skupa bila nepotpuna.

Upravni sud je nepotpunu prijavu obrazložio činjenicom da je dokument potpisao predsjednik srijemskog Okružnog odbora SRS-a, iako se u prijavi navodi da Srpska radikalna stranka organizira skup, a prema mišljenju Upravnog suda, ovo lice ne može biti organizator.

Postupajući po ovoj presudi, Uprava policije je poništila prvostepeno rješenje kojim se ne dozvoljava skup Srpske radikalne stranke i vratila predmet na ponovno odlučivanje, uzimajući u obzir pravno tumačenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi.

Organizatoru je naloženo otklanjanje nedostataka iz prijave, što je on i učinilo.

Nakon dopune prijave organizatoru je jutros ponovo uručeno rješenje o zabrani skupa Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima.

Oglasi

NA VRH