ZNAČAJNI DATUMI

Dodik: Ostvariti što veću saradnju s policijom Srbije

Fena

27.5.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u nedjelju u Beogradu kako je policija Srbije garant "sigurnog dana i noći" u toj zemlji, što je važno i za Republiku Srpsku, koja će pokušati ostvariti što veću saradnju s tom policijom.

Naglasio je da je impresioniran onim što se moglo vidjeti na obilježavanju Dana MUP-a i Dana policije u Beogradu.

- Potpuno je obnovljena i tehnički opremljena policija Srbije koja je garant svakog uspješnog i sigurnog dana i noći u Srbiji. I nama u RS, koji sarađujemo s policijom Srbije, veoma je važno da vidimo kako se ovdje ulaže ne samo u opremu nego i u obuku i osavremenjivanje svih metoda djelovanja savremene policije - kazao je Dodik, prenose agencije.

Dodao je da će RS nakon ovoga sagledati svoje resurse i pokušati ostvariti što veću konekciju i saradnju s policijom Srbije.

- Nama je veoma važno da u svim mogućim segmentima maksimalno sarađujemo sa Srbijom - ocijenio je Dodik.

Zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za direktnu pomoć koju pružaju Republici Srpskoj, dodavši kako se, zahvaljujući 10 miliona eura, sada u  RS realiziraju mnogi projekti.

- To je nešto sasvim novo u odnosu na ono što smo imali prije. To govori da je Srbija opredijeljena da sarađuje s nama u skladu s Dejtonskim sporazumom i svim onim savremenim dostignućima saradnje na ovoj razini - rekao je Dodik.

Obilježavanju Dana MUP-a i Dana policije u Beogradu prisustvovao je i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.