SUKOBI

Albanci kamenjem gađali Srbijance: Troje povrijeđeno, jedan Srbijanac uhapšen

Telegraf.rs

28.5.2018

Troje Srbijanaca povrijeđeno je kada su ih Albanci gađali kamenjem po povratku s crkvenog obreda u Petriču kod Kline na Kosovu, dok je jedan uhapšen.

Kako se saznaje iz medija, u neredima je teže povrijeđen Radoslav Kizić, i to u predjelu glave, zbog čega je prebačen je u bolnicu u Peći, gdje mu se ukazuje ljekarska pomoć. Povrijeđeni su i njegov rođeni brat 20-godišnji Nemanja Kizić, kao i predsjednik privremenog organa Kline Božidar Šarković.

Mediji prenose da je Srbijanac B. Lj. uhapšen kao osumnjičeni za navodni ratni zločin počinjen 1999. godine, ali je kasnije pušten. Policija nije potvrdila te informacije.

Albanci su najprije Srbijancima jutros blokirali put ka Crkvi Svete Trojice u Petriču, a nakon što im je poslije policija omogućila prolaz, Albanci su ih na povratku iz crkve sačekali i gađali kamenjem, nazivajući ih pogrdnim imenima.

A uz asistenciju policije, raseljeni Srbijanci su se razišli. 

Prilaz Crkvi Svete Trojice u Petriču kod Kline, inače, više desetina Albanaca blokiralo je jutros svojim vozilima, traktorima i teškom mehanizacijom.

Oni nisu dozvolili raseljenim Srbijancima porijeklom iz tog iz sela da obilježe današnji praznik po kome crkva nosi ime. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.