NASILJE Prijeti im kazna od jedne do deset godina zatvora

Hrvatska: Dvojica radnika iz Doboja seksualno iskorištavala maloljetnice

Fena
05.06.2018 11:43

Dvojica mladih muškaraca iz BiH smještena su jučer poslije podne u riječki zatvor pod sumnjom da su seksualno iskoristili i bludničili s dvjema 14-godišnjim djevojčicama.

Jedan 37-godišnjak i jedan 26-godišnjak, obojica iz Doboja, osumnjičena su za po dva krivična djela - spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina, piše ''Jutarnji list''.

Inkriminirana događanja desila su se tokom posljednjih desetak dana maja u jednom mjestu na otoku Cresu, gdje su dvojica iz BiH radila. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, sve se dogodilo nakon što su dvojica radnika iz BiH na jednoj plaži upoznali dvije djevojčice, od kojih je jedna napunila 14 godina, a druga nije. 

Poslije je došlo do intimnog druženja dvaju parova što je na kraju, s obzirom na to da su djevojčice mlađe od 15 godina, pretočeno u krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca iz Doboja, zbog seksualnog iskorištavanja. Obojicu se tereti da su delikte počinili svjesni nedopuštenosti svog postupanja i činjenice da maloljetnice nemaju navršenih 15 godina života.

Nakon ispitivanja u tužilaštvu jučer poslije podne su dvojica privedena pred sudiju istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera, koji im je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke.

Dokažu li se na kraju teške sumnje, 37-godišnjaku prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora, a 26-godišnjaku od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Tagovi

Hrvatska
NA VRH