CRNA GORA

Đukanović: Cilj je evropski kvalitet života

Blic.rs

8.6.2018

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je opredjeljenje Vlade premijera Duška Markovića evropski kvalitet života.

-Kada govorimo o dostizanju glavnog cilja, evropskog kvaliteta života u Crnoj Gori, onda, prije svega, mislimo na mladu generaciju - rekao je Đukanović u razgovoru sa predsjednikom Fondacije "Robert Šuman" Žan-Dominikom Đulijaniom.

Đukanović je potvrdio čvrstu opredjeljenost crnogorske državne politike za članstvo u EU, ističući značaj berlinskog procesa na tom putu, saopćeno je iz Službe za informisanje predsjednika.

-U otvorenom i prijateljskom razgovoru razmjenjena su mišljenja o izazovima sa kojima se suočava EU i njihovim refleksijama na procese u našem regionu - navodi se u saopćenju.

Đulijani je naglasio da je u međunarodnim krugovima dobro poznat Đukanovićev evropski angažman i značaj koji ima za Crnu Goru i za Balkan.

Predsjednik Fondacije "Robert Šuman" učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori pod nazivom "Evropska perspektiva zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa kroz saradnju mladih".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.