share whatsapp twitter facebook
×

Vučić: Nastavak dijaloga s Prištinom očekujem do kraja mjeseca

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen prije kraja mjeseca.

Vučić je u Palati "Srbija" kazao da je zauzet 27. i 28. juna, i da tada neće biti u Briselu, ali da će biti na raspolaganju za ostale datume.

- Neka oni odluče o datumu, ja sam spreman da razgovaram, ali prije svega, tražeći da se poštuje Briselski sporazum i da ga druga strana poštuje - kazao je Vučić i naglasio da želi da se postigne neki dogovor s Prištinom, prenose beogradski mediji.

On je dodao da je njegov posao da brine o Srbiji i da je sačuva od sukoba.

- Moj posao je da brinem o zemlji, da sačuvam zemlju od svih sukoba i ratova i zato želim da učestvujem u svim razgovorima - poručio je Vučić i dodao da dok je on predsjednik "neće biti novih "Oluja" protiv srpskog življa."

Podsjetio je da su 2001. i 2002. godine Srbiju uvjeravali da će se srediti standardi, pa da će se onda baviti pitanjem statusa Kosova.

Vučić je ocijenio kako je "svakome jasno da Albanci neće ispuniti standarde ni za 50 godina."

-D anas se vidi koordinirana, osmišljena akcija, isplanirani napadi na Srbe s Kosova. To nisu slučajni napadi - izjavio je predsjednik Srbije i još jednom dodao da zato želi da se s Prištinom postigne neki dogovor.