PRIČA IZ KAZNENOG DOMA

Samo on je premlatio zločinca Arkana

Uz fotografiju objavljena je i priča o životu zloglasnog ratnog zločinca u tom domu

Express.hr

16.6.2018

Željko Ražnatović Arkan, ubijeni ratni zločinac, bio je strah i trepet gdje god se pojavio. Danas, gotovo dva desetljeća nakon njegove smrti ispred beogradskog hotela Intercontinental, zanimanje o njegovom životu ne jenjava.

Tako se na Instagramu pojavila fotografija iz maloljetničkog Kazneno-popravnog doma u Valjevu na kojoj se nalaze Iso Lero Džamba i Arkan.

Uz fotografiju objavljena je i priča o životu zloglasnog ratnog zločinca u tom domu. Jedina poznata tučnjava u kojoj je učestvovao Arkan dogodila se upravo u Valjevu. Džamba je pretukao Arkana i ostavio mu ožiljak na bradi, što mu Željko nikad nije oprostio.


Iso je navodno prošao kroz istu školu boksa kao i zloglasni Ljubomir Magas, poznat pod nadimkom Ljuba Zemunac. Bez obzira što je bio visok samo 170 centimetara i težak 70-ak kilograma, bio je iznimno snažan i hrabar.

Prati ga legenda da se najviše tukao po zatvorima, a redovno je dobivao batine od čuvara jer se nikad nije htio pokoriti autoritetu. Na slici iz KP doma iz Valjeva stoje Arkan i Džamba skroz desno.

U inozemstvu se družio i sarađivao sa zloglasnim kriminalcem Đorđem Božovićem Giškom, a kad se vratio u Beograd bio je dobar prijatelj Alekandra Kneževića Kneleta, još jednog zloglasnog kriminalca.

U određenim krugovima i danas se priča o ljetovanjima beogradskih kriminalaca u Crnoj gori. Za Džambu se kaže da je bio definitivni kralj beogradske četvrti Dorćol. Pisao je pjesme, a neke je otpjevao i srpski pjevač Džej Ramadanovski.


Džamba je nestao bez traga jedne noći kad su ga iz zasjede pretukli pripadnici Arkanovog osiguranja krajem 1992. godine. Vukašin Gojak "Vule", časnik Arkanove Srpske dobrovoljačke garde i vjerovatno jedan od počinitelja napada na Džamba, ubijen je 1997. godine ispred jednog beogradskog noćnog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.