DIJALOG JOŠ TRAJE

Kosovski ministar: Liberija nije povukla priznanje Kosova, Dačić širi lažne vijesti

Dačić: Optužuju ga da širi lažne vijesti

Index.hr

21.6.2018

Kosovski ministar vanjskih poslova Behdžet Pacoli (Behgjet) zanijekao je sinoć tvrdnje službenog Beograda da je Liberija povukla priznanje nezavisnosti Kosova i optužio srbijanske medije da "šire lažne vijesti".

Pacoli je na svom Twitteru, nakon saopćenja srbijanskog šefa diplomatije Ivice Dačića da Liberija povlači priznanje kosovske nezavisnosti, ocijenio da su to "lažne vijesti".

- Upravo sam razgovarao s vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti - napisao je Pacoli.

Dijalog Beograda i Prištine još traje

Ranije je nekim medijima u srbijanskom Ministarstvu vanjskih poslova rečeno da je Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova i da neće priznati Kosovo kao državu dok se pregovori u Briselu između Beograda i Prištine ne završe.

Beogradski mediji naveli su da je to izjavio ministar vanjskih poslova Liberije Milton Findli (Findlly) u Beogradu i predao Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske neovisnosti, dok traje dijalog Beograda i Prištine.

Dačić je rekao kako se Srbija ponosi historijom odnosa s Liberijom "iz vremena Jugoslavije i pokreta nesvrstanih" te najavio da će sljedeće godine biti obilježeno šest desetljeća diplomatskih odnosa Beograda i Monrovije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.