REGION

Plenković: Srce cijele srednje Evrope kuca za Hrvatsku

Arhiv

Fena

7.7.2018

Uoči večerašnje utakmice četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Sočiju, u kojem će se sučeliti Hrvatska i Rusija, hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Sofiji da "srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku".

Plenković je u Sofiji učestvovao na sastanku na vrhu šefova vlada zemalja srednje i istočne Evrope i Kine, na kojem je neko vrijeme neformalno razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, te s premijerima Slovačke i Češke. 

Na novinarsko pitanje o čemu su razgovarali, uz osmijeh premijer Plenković je kazao: "Uglavnom, jedno toliko srčano iskazivanje podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji od svih kolega", nabrojavši Orbana, slovačkog premijera Petera Pelegrinija (Pellegrini) češkog Andreja Babiša i slovenskog tehničkog premijera Mire Cerara.

"Važno je da hrvatska javnost shvati da naša reprezentacija igra naravno za Hrvatsku ali.. imam dojam da danas srce cijele srednje Evrope kuca za Hrvatsku", rekao je Plenković.

On je već u petak poslao igračima dobre želje. "Prije svega želim uspjeh i pobjedu hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Plenković novinarima u Sofiji u petak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.