SASTANAK SA MAKRONOM

Vučić: Kada stalno spominjete riječ ''rat'' i kada to rade Orić i Haradinaj, onda to nije bezveze i nisu gluposti

Srna
17.07.2018 19:56

Foto: AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne voli kada lideri nekih drugih naroda bilo vojni, bilo politički, govore o ratu, te dodao da se ne može reći da je pominjanje riječi "rat" bezveze.

- Kada stalno spominjete tu riječ rat, onda ne možete da kažete da je to bezveze i da su to gluposti. Mi rat ne želimo ni na koji način i dat ćemo sve od sebe i sve što možemo da naš narod i našu zemlju sačuvamo od bilo kakvih sukoba - rekao je Vučić u Parizu novinarima nakon sastanka s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron).

On je podsjetio da se Srbija morala boriti da Priština oslobodi petoricu nedavno uhapšenih Srba, tako što je rekla da neće biti nastavka razgovora Beograda i Prištine.

Komentirajući proslavu u Hrvatskoj uspjeha na Svjetskom prvenstvu u fudbalu uz ustaške pjesme, Vučić je zapitao "da li ima neka novost ili nešto što je drugačije i što čudi"?

On je dodao da je u svakom trenutku pokazivao poštovanje prema Hrvatima, govorio da igraju odličan fudbal, ali da ima pravo da ne navija za njih.

- Jesam li nekoga uvrijedio, rekao nešto loše? Ne. Kako mislite da predsjednik Srbije navija za onoga ko pjeva pjesmu koja počinje sa ''Za dom spremni'' u kojoj se kaže - ''bando srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša kazna i u Srbiji?'' I to pjevaju ti za koja ja treba da navijam. Pa šta sam ja, kakvog bi to predsjednika Srbija imala? Da svoj narod nazivam bandom četnika, srpskih dobrovoljaca - zapitao je Vučić.

Vučić je ponovio da nije ni četnik, niti partizan, niti mu je ko u porodici to bio, nego su samo stradali od ustaša kao obični Srbi, a sve kuće Vučića su 90-ih spaljene.

NA VRH